Recept : Pecannoten Fudgecake

Wat is altijd het beste gedeelte van een diner? Het toetje! Met dit recept tover je binnen no time een heerlijke cake op tafel. Ideaal voor de Kerst, want je kunt hem makkelijk al een dag van tevoren maken. En hij is ook nog eens heel erg makkelijk te maken, erewoord! 

Pecannoten fudgecake 

Wat heb je nodig?  

Voor de cake : 

  • 200 gram bloem 
  • 85 gram cacaopoeder
  • 7 gram bakpoeder
  • 360 gram suiker
  • 140 ml arachideolie of zonnebloemolie
  • 240 ml volle melk 
  • 125 ml slagroom 
  • 3 eieren 
  • paneermeel (voor de taartvorm)

Voor de fudge : 

  • 100 gram pecannoten
  • 115 gram boter
  • 60 ml melk 
  • 65 gram cacaopoeder
  • 400 gram poedersuiker

Extra : 

  • Decoratie kerstboompjes 
  • poedersuiker om over de cake te strooien

Werkwijze : 

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Neem een ronde taartvorm van ongeveer 18 cm doorsnede. Vet deze in met boter en strooi hierna paneermeel in de vorm zodat je cake na het bakken makkelijk uit de vorm komt. Wil je er absoluut zeker van zijn dat je taart goed uit de vorm komt, dan kun je ook nog een bakpapiertje onderin de vorm leggen. 

Neem 2 kommen en doe in de ene kom de bloem, cacaopoeder en bakpoeder en roer dit door elkaar. In de andere kom meng je de eieren, suiker, olie, melk en slagroom. Doe het bloemmengsel bij het eiermengsel en roer dit goed door elkaar tot je een glad beslag hebt. Giet het beslag in de taartvorm tot deze voor 2/3 gevuld is. De cake zal tijdens het bakken nog gaan rijzen. Bak de cake eerst 10 minuten op 200 ºC en draai de temperatuur daarna naar beneden naar 150 ºC en bak de cake nog ongeveer 1½ uur. Om te kijken of je cake gaar is kun je er een satéprikker insteken en als er geen beslag meer aan de prikker blijft plakken is hij gaar. 

Terwijl de cake in de oven staat kun je de fudge vast voor gaan bereiden. Laat eerst de pecannoten in een droge koekenpan wat kleur krijgen en hak ze hierna fijn. Smelt de boter in een pannetje en doe er hierna de poerdersuiker, cacaopoeder en melk bij en roer dit tot een glad mengsel. 

Giet de fudge over de licht afgekoelde cake en strooi de pecannoten er bovenop. Steek de decoratie kerstboompjes erop, wat poedersuiker erover strooien en voilá je kerstdessert is klaar! 

Ga je dit recept uitproberen, of hou je het toch bij een kant en klaar toetje? 

Dit is een recept van Rudolph van Veen en is afkomstig van 24Kitchen 

© 2017 - 2020 Gekkiggeit | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel