7 gekke dingen die je kunt doen op vakantie

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat we weer massaal gaan genieten van zon, zee en strand. Je kunt je natuurlijk met een boek en een handdoekje neervlijen tussen de andere duizenden toeristen, maar wat is er nou leuker dan tijdens je vakantie ook nog wat gekkiggeit te beleven?! Ik deel de leukste, gekste en meest fantastische tips met je om er een onvergetelijke zomer van te maken! 

 

1. Ga op je vakantiebestemming naar de bios

Wil je je even helemaal een doorgewinterde local voelen? Ga dan naar de plaatselijke bioscoop en laat je meevoeren in een taal die je niet of nauwelijks spreekt. Ik ben vorig jaar in Hongarije naar Mamma Mia geweest en het was één van de leukste middagen van de vakantie! In het buitenland zijn films meestal nagesynchroniseerd, waardoor je er de helft van de tijd niets van snapt, maar who cares? Bakje popcorn erbij en genieten maar. 

2. Bestel iets op de menukaart waarvan je geen idee hebt wat het is

Ja je kunt gewoon lekker veilig een Wienerschnitzel bestellen en ja dat is natuurlijk heel lekker, maar wil je eens iets geks doen, bestel dan een gerecht van de menukaart waarvan je echt geen flauw benul hebt wat het is. Misschien is het mega goor, maar het kan ook zomaar dat je een fantastische culinaire ontdekking doet! 

3. Spot wat vogels

Jeetje Rinske wat is dit nu weer voor duffe oma tip? Nou het zal je verbazen hoe leuk vogel spotten is! Een beetje met je verrekijkertje door de natuur struinen is namelijk super rustgevend. En onderweg kijk je of je wat mooie vogels kunt spotten. Als je een echte pro wilt zijn, neem je natuurlijk een vogelgids mee zodat je precies weet welke vogels je gezien hebt. 

4. Ga bungeejumpen (of doe het lekker niet)

Ik zou dit echt never de nooit en te nimmer doen, maar misschien wil jij wel graag het avontuur opzoeken en is dit helemaal iets voor jou! Op vakantie kun je vaak op prachtige locaties bungeejumpen of iets anders avontuurlijks doen. Zo krijg je niet alleen een adrenaline kick, maar krijg je er ook nog een mooi uitzicht bij. Dan wacht ik wel op je in dat leuke strandtentje met een cocktailtje in m'n hand ;-) 

5. Doe een speurtocht

Een speurtocht alleen iets voor kinderen? Welnee joh! Als je met een groep op vakantie bent is het superleuk om een speurtocht te organiseren. Laat 1 of 2 mensen de tocht in elkaar zetten en ga dan met elkaar op pad. Onderweg kun je op allerlei verschillende punten opdrachten doen om dichter bij de finish (en dus bij de schat/prijs/beloning) te komen. Je zou ze bijvoorbeeld een stuk tekst in de lokale taal kunnen laten ontcijferen, of laat iedereen een sinaasappel aan elkaar doorgeven zonder je handen te gebruiken! Er zijn mogelijkheden genoeg en plezier is gegarandeerd! 

6. Hou een waterballonnengevecht

Need I say more? 

7. Wees een toerist in eigen stad

Al de bovenstaande dingen kun je natuurlijk ook prima doen als je niet naar het buitenland gaat. Bovendien kun je dan ook toerist in eigen stad spelen. Ga eens mee met een excursie door de stad, of bezoek een plek waar je nog niet eerder geweest bent. Je zal je stad zeker weten op een andere manier gaan bekijken! 

En ga jij deze dingen doen op je vakantie? 

Als jij meer van doe maar normaal dan doe je al gek genoeg bent, kun je toch nog wat gekkiggeit mee op vakantie nemen, door Gerrit de geit uit te printen en te fotoshooten tot je erbij neervalt. Als je #gerritopvakantie gebruikt dan kan ik je foto terugvinden en delen op de Insta stories van gekkiggeit! 

Via deze pagina kun je Gerrit downloaden. 

Ik wens je een te gekke zomer toe! 

 

© 2017 - 2021 Gekkiggeit | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel