DIY : Kwastje (voor aan je boekenlegger)

Er is weer een leuke printable online gekomen! Dit keer kun je een set van 3 boekenleggers uitprinten, om deze zomer heerlijk weg te dromen in een grote stapel boeken. En om je boekenlegger extra op te leuken, kun je er een kwastje aan doen. Hieronder lees je hoe je dit stap voor stap kunt maken. 

Wat heb je nodig : 

- Een bolletje wol 

- Een schaar

- Boekenleggers

- Een stukje karton (optioneel)

Stap 1 : 

Kies een bolletje wol uit in de kleur van jouw keuze. Bij bijvoorbeeld de Zeeman en Wibra hebben ze veel keus uit leuke kleuren wol. Knip een sliertje van de wol af en leg deze apart. Dit heb je straks nodig om je kwastje mee vast te maken. 

Stap 2 : 

Neem het bolletje wol en begin hem om je vingers te draaien. Hoe meer vingers je gebruikt, hoe langer je kwastje wordt. Wil je een nog langer kwastje, dan kun je ook een stukje karton gebruiken van de lengte die jij wilt en dan draai je daar de wol omheen. Hoe dik het kwastje wordt hangt af van hoe vaak je hem om je vingers heen wikkelt. Je kunt hem dus zo dik of dun maken als je zelf wilt. 

Stap 3 : 

Als je de dikte goed genoeg vindt knip je de wol af en pak je het stukje draad wat je aan het begin apart hebt gelegd en deze doe je onder het draad op je vingers door. Zorg er dan voor dat het draadje helemaal bovenaan bij je wijsvinger terecht komt (zie foto). Dan kun je voorzichtig het draad van je vingers af halen en een knoopje maken aan de bovenkant, zodat je kwastje stevig blijft zitten en niet uit elkaar valt. Knip dan aan de onderkant de wol door, zodat je allemaal losse sliertjes krijgt. 

Stap 4 : 

Knip nog een klein stukje draad van het bolletje wol af en knoop deze net een klein stukje van de bovenkant om je kwastje heen, zodat je een bolling aan de bovenkant krijgt. Knoop dit stevig vast en knip hierna de uiteinden van de draadjes af zodat er geen sliertjes meer uitsteken. 

En hoppatee je kwastje is klaar! Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is de gratis boekenleggers te downloaden en uit te printen. Knip de boekenlegger van jouw keus uit en maak er een gaatje in met een schaar of perforator en doe het kwastje erdoorheen.

Laat het grote ontspannen met die stapel boeken maar beginnen! 

Je download de boekenleggers hier 

 

© 2017 - 2021 Gekkiggeit | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel