10 dingen die je kunt doen als het regent

De koude, gure en grijze maanden zijn weer aangebroken. Dus ook weer de dagen waarop de regen maar niet op lijkt te houden. En wat moet je nou op zo’n eindeloze druilerige middag? Ja, je kunt natuurlijk op de bank een beetje Netflixen en daar is ook helemaal niks mis mee, maar je kunt ook eens iets anders gaan doen. Je weet wel, je horizon verbreden enzo. Daarom nu Gekkiggeit’s 10 beste tips voor dingen die je kunt doen op een regenachtige middag:

 

1.Hou een karaoke middag

Oké, dit is voor je buren misschien iets minder leuk, maar zoek op YouTube lekker wat karaoke nummers op en blèr mee zo hard als je kunt!

2.Bak een taart!

Laat de Heel Holland Bakt kandidaat in jezelf los en leef je helemaal uit in de keuken. Met wat bloem, boter en eieren (en oke nog iets meer ingrediënten) tover je zo een heerlijke taart op tafel. En nu niet zeggen dat je niet kunt bakken, want het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Om je wat inspiratie te geven, vind je hier een recept voor een heerlijke chocolade pacannoten fudgecake. Kun je vast oefenen voor Kerst ;-) Lukt het nou echt niet, dan kun je altijd nog zo’n kwarktaart pakket kopen, waar je alleen wat water aan hoeft toe te voegen. Easy does it!

3.Ga ouderwets knutselen

Weet je nog, hoe je je als kind uren kon vermaken aan de knutseltafel. Wie zegt dat het alleen voor kinderen is? Ga lekker verven, knippen of maak een gezellige kaarsenstandaard van brooddeeg. Heb je gelijk een leuk cadeau voor je tante die binnenkort jarig is. Geen dank voor deze tip ;-)

4.Geef een kledingruilparty 

Nodig wat vriendinnen uit, laat ze kleding mee nemen die ze niet meer dragen en ruilen maar! Lekker samen alles passen en kijken wat je wilt hebben. Zo hebben jullie en een gezellige middag en doordat je geen nieuwe kleding koopt, ben je ook nog eens hartstikke duurzaam bezig!

5.Laat je JUIST natregenen

Er waren tijden dat je blij was als het regende. Want…dan kon je in plassen stampen! Dus huppakee, regenlaarzen aan en gaaaaan. 

6.Luister naar je favoriete nummers uit je tienertijd 

Alweer iets waardoor je innerlijke kind naar boven komt? Ja waarom niet?! Regenachtige middagen lenen zich perfect voor een trip down memory lane. Dus zet wederom YouTube aan (of beter nog, pak zo’n ouderwetse cd erbij) en ga los op de nummers waar je vroeger fan van was. I tell you what you want, what you really really want!

7.Spelletjestijd!!

De laatste keer dat ik een spelletje heb gedaan, kan ik me niet eens meer herinneren. Des te meer reden om die doos Monopoly weer eens tevoorschijn te halen. Ook een potje twister zorgt gegarandeerd voor plezier! Niemand anders thuis? Een legpuzzel is ook heerlijk om te doen! (Bonustip: de Jan van Haasteren puzzels zijn fan-tas-tisch)

8.Bel je oma eindelijk weer eens op

Wees eerlijk, je hebt je oma/tante/achterneef toch al veel te lang niet meer opgebeld? Niet meer uitstellen en gewoon die telefoon oppakken en dat nummer intoetsen. Je maakt diegene er harstikke blij mee en als je geluk hebt, kun je ook nog een lekker pannetje soep op komen halen. Jeej!

9.Doe een wedstrijdje koekjes eten

Ben je benieuwd hoeveel mariakaakjes je tegelijk in je mond kunt stoppen? Hou een wedstrijdje met je huisgenoot en je hebt het antwoord! Met koekjes kun je ook nog leuke andere challenges doen. Maak bijvoorbeeld een zo hoog mogelijke stapel van koekjes, of probeer een koekje vanaf je voorhoofd naar je mond te krijgen zonder je handen te gebruiken. Het kan niet gek genoeg en het is ook nog eens heel lekker!

10.Ga lekker online shoppen

Regent het dat het giet, dan heb je meestal geen zin om erop uit te trekken. Wat is er dan heerlijker dan dat je toch kunt winkelen! Vanuit je luie stoel uitkiezen wat je leuk vindt en in het winkelmandje knikkeren. Zo hou je zo’n regenachtige middag wel even vol! 

Wat doe jij het liefst als het regent?  

© 2017 - 2021 Gekkiggeit | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel