De ultieme tips tegen verveling

Wat een bizarre tijd is dit! De wereld staat op zijn kop en we moeten
met elkaar het beste ervan zien te maken. Normaal gesproken ga je als je tijd over hebt
waarschijnlijk even de stad in of je pakt een terrasje met vrienden, maar nu je aan huis gebonden
bent kan de verveling snel toeslaan. Dat is helemaal niet nodig, want je kunt thuis ook hele leuke en nuttige dingen doen! De beste en leukste tips deel ik met je.  

 

1. Bestel een paar bossen bloemen online en laat deze bij verzorgingshuizen bezorgen

Er zijn ontzettend veel ouderen die nu helemaal alleen zitten omdat ze geen bezoek kunnen ontvangen. Steek deze mensen een hart onder de riem door een bloemetje te sturen met een lief kaartje erbij. Het is voor jou een klein gebaar en je maakt iemands dag net even wat leuker.

2. Doe een online cursus

Er zijn ontzettend veel kleine ondernemers die hele leuke cursussen aanbieden. Zo kun je bijvoorbeeld leren tekenen, een nieuwe taal leren of je vlog skills verbeteren. Je leert wat nieuws, bent even bezig en je steunt er een ondernemer mee. Wat wil een mens nog meer?!

3. Creatief met wc rollen

Behoor jij tot de mensen die wc rollen hebben gehamsterd? Allereerst, foei! Maar goed, je hebt ze nu toch al in huis, dus dan kun je er maar beter gebruik van maken. Doe bijvoorbeeld wc rol verstoppertje met je huisgenoten of bouw er een iglo mee. Je kunt natuurlijk ook:

  • Wc rol overgooien
  • Wc rol slalommen
  • Wie de hoogste toren kan bouwen
  • Wc rol voetbal
  • Je vervelende huisgenoot inpakken als een mummie

4. Probeer eindelijk dat ene recept

Normaal gesproken zijn we allemaal druk druk druk en is koken iets waar we veelal de tijd niet voor nemen. Even snel een kant en klare lasagne in de oven of een diepvrieszak in de pan gooien is de meesten niet onbekend. Dan heb je nu mooi de gelegenheid om eens wat uitgebreider te gaan koken. Haal dat kookboek uit de kast, blaas het stof eraf en kies een leuk recept uit! Heeft Jamie Oliver die boeken ook niet voor niks geschreven.

5. Doe een middagje online shoppen

Ga je net als ik normaal gesproken graag de stad in om te winkelen, dan kan dat nu natuurlijk nog steeds vanuit huis. En een heel groot bijkomend voordeel : het kan in pyjama! Het zou natuurlijk ontzettend tof zijn als je bij kleine Nederlandse webshops gaat winkelen in plaats van de grote webgiganten. Als eigenaar van een kleine webwinkel kan ik je vertellen dat het sowieso al lastig is je hoofd boven water te houden tussen al die grote aanbieders en in deze crisis wordt dat er niet beter op. Namens mijzelf en alle andere kleine webshops super bedankt!

6. Bel je oma op!

Zeg eens eerlijk, hoe vaak ga jij normaal gesproken bij je oma (of opa, of tante) op bezoek? Waarschijnlijk niet zo vaak. En nu het helemaal niet kan, valt het weinige bezoek wat ze toch al krijgt helemaal weg. Wees lief en bel haar elke dag eventjes op. Het kost jou hooguit een half uurtje en voor je oma betekent het heel veel. En vraag dan meteen of ze nog wat boodschapjes kan gebruiken, zodat je die voor haar deur kunt zetten.

7. Hou een karaoke wedstrijd

Of je nou binnen moet blijven of niet, karaoke is altijd leuk! Oké je buren zijn er misschien iets minder blij mee, maar wie weet kunnen jullie in je tuinen of op de balkons een spontane karaokewedstrijd ontketenen. En de winnaar krijgt 3 wc-rollen!

8. Pinterest is your friend

Pinterest staat vol met creatieve ideeën! Van simpele opruimtips tot de meest gave knutselprojecten. Kies wat leuks uit en gaan met die banaan. Op de Pinterest pagina van Gekkiggeit heb ik al wat leuke ideeën voor je verzameld.

9. Hou een grote schoonmaak

Ik kan eigenlijk niet geloven dat ik dit nu zit te typen, want ik heb een onwijze hekel aan schoonmaken. Maar ja als je veel thuis bent, dan begint dat stof op de plinten toch wel een beetje te irriteren. Pak dus een emmer sop en maak dat huis blinkend. Wie weet gaan we het nog leuk vinden ook :-P #geintjenatuurlijk

10. Doe een online sportles

Ook van dit kan ik niet geloven dat ik het zit te typen, want sporten is nou niet echt mijn hobby, maar ja je moet die spieren toch een beetje in beweging houden. Er zijn op dit moment een heleboel sportscholen die online lessen aanbieden, dus er zit vast iets leuks voor je tussen.
Als je net als ik van yoga houdt kan ik je de lessen van Yoga with Adriene op youtube aanbevelen.

11. Fotoalbums van 3 zomers geleden afmaken

Neem jij jezelf ook altijd voor om direct na je vakantie er een mooi boek van te maken maar ben je inmiddels al 3 vakanties verder? Nu is het moment! Ga op je gemak de foto’s uitzoeken en maak dat album nu eindelijk eens af.

 

Hopelijk kun je je met deze tips een beetje vermaken en voor even vergeten in wat voor kutsituatie we zitten. Maak er het beste van en boven alles, wees lief voor elkaar!

 

Shoptherapie tegen verveling:

© 2017 - 2021 Gekkiggeit | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel