Recept:
bosvruchtenkoeken

recept-voor-bosvruchtenkoeken-op-de-blog-van-gekkiggeit

Nu je de hele dag thuis bent, heb je waarschijnlijk ook meer tijd om lekker uitgebreid te koken. En hoewel koken al heel leuk is om te doen, is bakken nog leuker! Trek daarom de voorraadkast open en maak deze overheerlijke koeken! 

 

Ingredienten:

Deeg voor de koeken: 

  • 300 gram bloem
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 ei

Vulling: 

  • 400 gram verse rode vruchten zoals bosbessen, frambozen en aardbeien
  • 250 ml melk
  • 75 gram suiker
  • 2 eidooiers 
  • 1 eetlepel bloem
  • geraspte kokos (optioneel)

lekker-taartje-eten-met-wat-te-drinken-erbij

Bereiding: 

Eerst aan de slag met het deeg.
Maak een hoopje van de bloem op je aanrecht en maak in het midden een kuiltje. Doe daar de boter, suiker en het ei in. Begin vanaf het midden te kneden en pak er steeds een beetje meer bloem bij. Kneed het net zo lang tot je een soepel deeg hebt. Wikkel het deeg in wat vershoudfolie en laat het een half uur rusten in de koelkast. 
Rol het deeg hierna uit tot een dikke plak en steek er met een ronde uitsteker cirkels uit. Uit dit recept haal je ongeveer 12 koeken. 
Je kunt net zoals ik losse koekvormen gebruiken, maar je kunt de koeken ook heel goed in een cupcake tray maken. Doe de plakjes deeg in de vorm en prik er met een vork gaatjes in. Zet dit even aan de kant, want je kunt nu aan de slag met de vulling. 

Dan door met de vulling.
Voor de vulling maak je eerst een banketbakkersroom. En nee, dit is echt niet moeilijk!
Breng in een steelpannetje de melk met de helft van de suiker aan de kook. 
Ondertussen kun je de eidooiers met de andere helft van de suiker in een schaaltje los kloppen. Roer er hierna de eetlepel bloem doorheen. 
Zodra de melk kookt giet je een heel klein beetje melk bij het eidooier mengsel en roer je dit gelijk goed door. Dan gooi je dat mengseltje huppa bij de melk in het pannetje en roer je het met een garde goed door. Laat dit onder regelmatig roeren even pruttelen, tot je een dik mengsel krijgt. Zet het vuur uit en verdeel de room op een plat bordje. Dek het af met vershoudfolie en laat het afkoelen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden. 

Alle vruchten verzamelen!
Verdeel je vruchten over je deegbakjes en schep er de room overheen. 
Hierna kun je er eventueel wat kokos overheen strooien. Het ziet er gezellig uit, maar qua smaak vind ik het zelf niet per se heel veel toevoegen, dus je kunt dit ook goed weglaten. 

De koeken kunnen nu voor 25 minuten de oven in tot ze mooi goudbruin zijn geworden. 

Laat ze afkoelen (als je zo lang kunt wachten) en smullen maar!

Dit is naar een recept van Rudolph van Veen en het origineel kun je terug vinden op 24Kitchen

 

Handig voor in de keuken:

© 2017 - 2020 Gekkiggeit | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel