DIY: SPOOKJESSLINGER VOOR HALLOWEEN

blog-van-gekkiggeit-met-een-diy-voor-een-spookjesslinger

Halloween is echt mijn all time favoriete feestdag! Ik kan niet eens goed uitleggen waardoor het komt haha. Maar ik word altijd ontzettend blij van alle decoratie die je voor Halloween kunt vinden. En natuurlijk speelt het feit dat je je kunt verkleden ook mee, want I LOVE een goede verkleedpartij.
Daarnaast vind ik Halloween ook bij uitstek geschikt voor leuke DIY projecten. Zo kun je met heel weinig middelen je eigen decoratie maken. Deze spookjesslinger is bijvoorbeeld ontzettend makkelijk en leuk om te maken! 

 

Wat heb je nodig? 

  • Gekleurd papier (liefst wat dikker papier)
  • Touw
  • Potlood
  • Zwarte stift
  • Plakband
  • Schaar

blog-van-gekkiggeit-met-halloween-diy-van-een-spookjesslinger-alle-benodigde-materialen

Werkwijze: 

Stap 1

Neem een aantal vellen gekleurd papier. Ik heb gekozen voor paars/lila/oranje, maar je kunt natuurlijk allerlei kleuren kiezen die je zelf leuk vindt. Teken met een potlood de vorm van de spookjes op het gekleurde papier. Het makkelijkste is om één spookje te tekenen en uit te knippen, waarna je deze als malletje kunt gebruiken om de andere spookjes mee te tekenen. Je kunt natuurlijk ook voor andere vormen kiezen zoals bijvoorbeeld een vleermuis of een pompoen, of al deze vormen combineren voor een extra feestelijk effect.  

Stap 2

Wanneer je alle spookjes uitgeknipt hebt kun je de gezichtjes erop tekenen. Je kunt ze net zoals ik heb gedaan allemaal dezelfde uitdrukking geven, of je kunt ervoor kiezen om ze allemaal een andere uitdrukking te geven.

blog-met-halloween-diy-van-gekkiggeit-de-spookjesslinger-in-de-maak

Stap 3 

Knip een stuk touw af van jouw gewenste lengte. Neem de papieren spookjes en plak deze met een stukje plakband aan het touw. Wanneer je het touw oppakt zullen de spookjes gaan draaien. Als je je slinger tegen een muur of raam hangt is dit geen probleem, want dan kun je de spookjes de goede kant op draaien en dan blijven ze goed zitten, maar wanneer je de slinger los in de ruimte wilt hangen kun je het beste twee spookjes tegen elkaar aan plakken zodat je geen achterkantjes ziet. Gebruik in dit geval een beetje lijm om het tweede spookje er tegenaan te plakken. 

En dat is het! De spookjesslinger is nu klaar om opgehangen te worden. Combineer hem met andere halloween decoratie voor een leuk en feestelijk effect. 

resultaat-van-de-diy-van-de-spookjesslinger-voor-halloween  diy-voor-halloween-van-een-spookjesslinger-op-deze-foto-staat-een-close-up-van-het-eindresultaat

HAPPY HALLOWEEN!

© 2017 - 2021 Gekkiggeit | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel