google-site-verification=wmpV78XzfE6nDs60H52-aree-91tVRVAjymMrPy8miE

7 gekke dingen die je kunt doen op vakantie

13 07 2021

7 Gekke dingen die je kunt doen op vakantie

De zomervakantie staat voor de deur en hoewel deze anders is dan we gewend zijn betekent het niet, dat we niet meer kunnen genieten! Je kunt je natuurlijk met een boek en een handdoekje neervlijen in de tuin of op het strand van Hoek van Holland, maar wat is er nou leuker dan tijdens je vakantie ook nog wat gekkiggeit te beleven?! Ik deel de leukste, gekste en meest fantastische tips met je om er een onvergetelijke zomer van te maken!


En deze gekke dingen die je kunt doen op vakantie zijn natuurlijk helemaal coronaproof 😉

1. Kijk naar buitenlandse films

De charme van op vakantie zijn is dat er een andere taal gesproken wordt. Want hoewel je er misschien niets van verstaat klinken gesprekken in het Frans of Spaans net even wat exotischer. Zet daarom eens een film op in de taal van het land waar je naartoe op vakantie zou gaan. Zo waan je je toch even in buitenlandse sferen.

Worden de reisadviezen wat soepeler en ga je toch even ertussen uit naar het buitenland, dan is het superleuk om naar de plaatselijke bioscoop te gaan en je te laten meevoeren in een taal die je niet of nauwelijks spreekt. Ik ben een keer in Hongarije naar Mamma Mia geweest en het was ÊÊn van de leukste middagen van de vakantie! In het buitenland zijn films meestal nagesynchroniseerd, waardoor je er de helft van de tijd niets van snapt, maar who cares? Bakje popcorn erbij en genieten maar. 

2. Bestel iets op de menukaart waarvan je geen idee hebt wat het is

Ja je kunt gewoon lekker veilig een Wienerschnitzel of een broodje carpaccio bestellen en ja dat is natuurlijk heel lekker, maar wil je eens iets geks doen, bestel dan een gerecht van de menukaart waarvan je echt geen flauw benul hebt wat het is. Misschien is het mega goor, maar het kan ook zomaar dat je een fantastische culinaire ontdekking doet! 

3. Spot wat vogels

Jeetje Rinske wat is dit nu weer voor duffe oma tip? Nou het zal je verbazen hoe leuk vogel spotten is! Een beetje met je verrekijkertje door de natuur struinen is namelijk super rustgevend. En onderweg kijk je of je wat mooie vogels kunt spotten. En als een echte pro neem je natuurlijk een vogelgids mee in je rugzak zodat je precies weet welke vogels je gezien hebt. 

4. Ga bungeejumpen (of doe het lekker niet)

Ik zou dit echt never de nooit en te nimmer doen, maar misschien wil jij wel graag het avontuur opzoeken en is dit helemaal iets voor jou! In Nederland is de enige plek waar je dit kunt doen in Scheveningen. Zo krijg je niet alleen een adrenaline kick, maar krijg je er ook nog een mooi uitzicht bij. Dan wacht ik wel op je in dat leuke strandtentje met een mocktailtje in m’n hand 😉 

5. Doe een speurtocht

Een speurtocht alleen iets voor kinderen? Welnee joh! Als je met een groep op vakantie bent is het superleuk om een speurtocht te organiseren. Laat 1 of 2 mensen de tocht in elkaar zetten en ga dan met elkaar op pad. Onderweg kun je op allerlei verschillende punten opdrachten doen om dichter bij de finish (en dus bij de schat/prijs/beloning) te komen. Je zou ze bijvoorbeeld een stuk tekst in het Frans kunnen laten ontcijferen, of laat iedereen een sinaasappel aan elkaar doorgeven zonder je handen te gebruiken! Er zijn mogelijkheden genoeg en plezier is gegarandeerd! 

6. Hou een waterballonnengevecht

Need I say more? 

blog-gekkiggeit-7-gekke-dingen-die-je-kunt-doen-op-vakantie-kaartje-sturen
Niet vergeten om een kaartje te sturen vanaf je vakantieadres 😉

7. Wees een toerist in eigen stad

Nu naar het buitenland op vakantie gaan niet altijd een optie is, is dat een mooie kans om je eigen stad wat beter te leren kennen. Trek je vakantieoutfit aan, hang een camera om en ga eens mee met een excursie door de stad, of bezoek een plek waar je nog niet eerder geweest bent. Je zal je stad zeker weten op een andere manier gaan bekijken! 

En ga jij deze dingen doen op je vakantie? 

Als jij meer van doe maar normaal dan doe je al gek genoeg bent, kun je toch nog wat gekkiggeit mee op vakantie nemen, door Gerrit de geit uit te printen en te fotoshooten tot je erbij neer valt. Als je #gerritopvakantie op Instagram gebruikt dan kan ik je foto terugvinden!
Via deze pagina kun je Gerrit downloaden. 

Wat je ook gaat doen, ik wens je in elk geval een te gekke zomer toe! 

Handig om mee te nemen op vakantie:

Dit vind je ook leuk!

12 gekke dingen die je altijd nerveus maken

12 gekke dingen die je altijd nerveus maken

12 Gekke dingen die je altijd nerveus maken Je kent het wel, je bent op pad en ineens ben je je super bewust van wat je aan het doen bent en hoe dit op anderen wel eens over zou kunnen komen. En uit het niets voel je de nerveuze gevoelens opborrelen. Het angstzweet...

Printable: Gerrit op vakantie

Printable: Gerrit op vakantie

De vakantie staat weer voor de deur en hoe leuk is het om daar wat extra fun aan toe te voegen?! Je kunt nu namelijk Gerrit met je mee nemen. Hij heeft z'n koffers al gepakt en z'n camera omgehangen, dus hij is er helemaal klaar voor! Download de gratis printable en...

DIY: Kwastje voor aan je boekenlegger

DIY: Kwastje voor aan je boekenlegger

In de zomer worden er veel meer boeken gelezen dan in de rest van het jaar. En dat is ook niet zo gek want niets is fijner dan op een zomerse dag onderuit te zakken met een heerlijk boek. Omdat je je boek meestal niet in ÊÊn ruk uitleest kun je nu een set van 3 echte...