De muurvlaggen in de shop worden op verschillende manieren gemaakt.
In dit artikel ga ik je sta voor stap laten zien hoe de muurvlaggen met vilten letters gemaakt worden.
De muurvlaggen zijn al sinds het begin van Gekkiggeit één van jullie favoriete producten
en dat snap ik natuurlijk volledig! Het is weer eens wat anders dan het standaard schilderij of fotolijstje
aan de muur en je kunt ze ook perfect combineren met andere wandaccessoires.
Het begint allemaal met een lege muurvlag en een idee voor een ontwerp. Wanneer ik dat uitgewerkt heb en weet welke kleuren ik wil gebruiken, ga ik een malletje maken voor de letters. Dit malletje gebruik ik om de letters met een zilveren pen op het vilt te tekenen, waarna ik de letters uit kan knippen. Ik teken de letters op de achterkant van het vilt, zodat je geen zilveren lijntjes meer ziet als de vlag af is. Hiervoor moet ik de letters in spiegelbeeld erop zetten, zodat ik ze na het knippen om kan draaien. In dit geval met een ‘y’ maakt het niet uit welke kant je gebruikt, maar bijvoorbeeld met een ‘r’ moet het wel echt in spiegelbeeld zijn om hem er goed op te krijgen. Dit vergeet ik nog wel eens en dan moet ik weer opnieuw beginnen haha.
Als de letters eenmaal op het vilt getekend zijn, kan ik ze uit gaan knippen. Voor de YAY! vlag wordt elke letter met de hand uitgeknipt. Dit is een flinke klus, dus meestal zet ik een gezellig tv-programma of een muziekje op de achtergrond aan. En dan, knippen maar!
Wanneer alle letters uitgeknipt zijn kunnen ze op de muurvlag gelegd worden. Dit is een precies werkje, omdat de letters recht op de vlag moeten komen. Het is dus altijd even secuur meten om ze goed te leggen. Als ze helemaal goed liggen plak ik ze vast met een klein drupje lijm zodat ze niet verschuiven tijdens het borduren.
Daarna ga ik elke letter vast borduren. Ik kies hiervoor borduurgaren in de juiste kleur uit en zet de letter vast met een aantal steekjes. Zo blijven de letters goed zitten en het ziet er meteen ook een stuk gezelliger uit.
Als alle letters op de stof geborduurd zijn, kan de muurvlag verder in elkaar gezet worden. Met de naaimachine worden de voor- en achterkant van de vlag aan elkaar gestikt en er wordt een tunneltje in gemaakt waar het stokje doorheen past. Doordat er twee laagjes stof gebruikt worden, zie je helemaal niks meer van het borduursel aan de achterkant. Handig! Dan nog van katoenen draden een touwtje maken en klaar is kees.
De muurvlag is nu helemaal af en hij is er klaar voor om bij jou aan de muur te hangen!