google-site-verification=wmpV78XzfE6nDs60H52-aree-91tVRVAjymMrPy8miE

Je huis summer proof maken in 5 stappen

17 05 2021

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar er is altijd een moment in het voorjaar waarin ik heel erg de behoefte krijg om het hele huis aan kant te maken en in te richten met allemaal leuke nieuwe spullen. Helaas ontbreekt het vaak aan een budget om het hele interieur te vernieuwen en dus deel ik 5 tips om je huis met wat kleine aanpassingen helemaal summer proof te maken!

1. Begin met de grote opruiming

Dit is niet het meest leuke klusje, ik weet het, maar het is wel ontzettend fijn om eens in de zoveel tijd de bezem door je huis te halen. Op die manier kun je er weer even tegen. Als je echt eens flink wilt opruimen dan kun je dit het beste kast voor kast en plank voor plank aanpakken. Meestal haal ik een hele plank leeg en bekijk ik welke spullen van die plank ik wil behouden en welke ik weg wil doen. Dan kun je je bij elk item á la Marie Kondo afvragen of je er nog gelukkig van wordt, maar dan zou het antwoord bij mij bij veel te veel spullen ‘ja’ zijn, ik hecht namelijk nogal snel aan dingen en dan vind ik het ‘zielig’ voor die spullen om ze weg te doen. Tja elke gek zijn gebrek zullen we maar zeggen. In mijn geval bedenk ik me hoe vaak ik het in het afgelopen jaar nodig heb gehad of gepakt heb en als het het hele jaar nog niet uit de kast is geweest doe ik het weg. En toegegeven als je dan een doos met spullen naar de kringloop brengt geeft dat toch wel een kleine ‘spark of joy’ 😉

sfeerftoto-van-verschillende-tegeltjes-van-gekkiggeit
Vrolijke tegeltjes om je muur wat extra vrolijkheid te geven

2. Kies voor een statement wall

Wanneer je net als ik van kleur en hysterisch houdt, kan het soms lastig zijn om jezelf in te houden en niet een soort villa kakelbont van je huis te maken. Kies in dat geval voor 1 muur in je kamer die je in een toffe kleur verft of een mooi behang geeft. De rest van de muren houd je neutraal. Op deze manier heb je wel kleur in huis, maar wordt het niet teveel. En als je de kleur zat bent, geef je hem gewoon een nieuw kleurtje. Heel erg handig als je regelmatig iets nieuws wilt!

Je kunt er vervolgens voor kiezen om deze muur zo te laten, of om hem nog wat extra gezelligheid te geven met bijvoorbeeld leuke tegeltjeswijsheden en posters

3. Haal buiten naar binnen 

In de zomer is niets fijner dan buiten zijn. Helaas laat het Hollandse weer dit niet altijd toe. Zet daarom lekker veel bloemen en planten in huis om het buitengevoel naar binnen te halen, dan heb je ook op regenachtige dagen vrolijkheid in huis. Bij het tuincentrum heb je een ruime keus uit planten en de medewerkers kunnen je informeren over welke verzorging welke plant nodig heeft. Zo kun je kiezen welke plant voor jou het meest geschikt is. En dan niet vergeten om ze af en toe water te geven he?!

sfeerfoto-van-de-muurvlag-be-nice-tussen-de-planten
Muurvlaggen en planten geven meteen een zomers gevoel aan je interieur

4. Gebruik vrolijke woonaccessoires

Met kleurrijke woonaccessoires kun je jouw huis meteen een zomerse feel geven. Gebruik kussens in felle kleuren en zet een beeldje van een flamingo in je kast. Als je de kleuren uit het palet van je statement wall gebruikt, krijg je een kleurrijk maar toch rustig effect. Je kunt natuurlijk ook all the way gaan en mixen and matchen tot je erbij neervalt (dat is in elk geval wat ik zou doen ;-)). Muurvlaggen vind ik ook perfect passen bij een zomers interieur. Ze zijn vrolijk en speels. In de shop vind je verschillende muurvlaggen om uit te kiezen. 

5. DIY tot je erbij neervalt 

Aangezien het budget dus niet altijd meewerkt als je iets nieuws in huis wilt, kun je ook zelf aan de slag gaan om toffe woonaccessoires te maken. Op Pinterest heb ik een heleboel leuke en zomerse DIY’s voor je verzameld om zelf creatief mee aan de slag te gaan. Budgetproof en vermaak in één! Ook vind je er inspiratie voor kleurrijke interieurs. Enne zelfgemaakte woonaccessoires doen het ook heel goed als cadeautje. Weet je meteen wat je je schoonmoeder met Kerst kunt geven. Die tip krijg je er gratis en voor niks bij 😉

Genoeg om mee aan de slag te gaan dus! Welke tip ga jij toepassen op je eigen interieur? 

Zomerse items voor jouw interieur:

Dit vind je ook leuk!

Hoe kan ik mijn tegel neerzetten of ophangen?

Hoe kan ik mijn tegel neerzetten of ophangen?

Hoe kan ik mijn tegel neerzetten of ophangen? Dit wordt best vaak aan me gevraagd en dat snap ik ook wel, want over het algemeen gebruiken we tegels alleen om de wc, badkamer of keuken mee te betegelen. Maar je kunt een tegel ook heel goed gebruiken als...

De beste smoezen om overal onderuit te komen

Je kent het wel, je bent veel te laat van huis gegaan waardoor je niet meer op tijd op je werk komt. Of je hebt afgesproken om naar dat ene feestje te gaan, maar je hebt totaaaaal geen zin. Kun je jezelf dan nog een beetje fatsoenlijk uit deze situaties lullen? Het...

12 gekke dingen die je altijd nerveus maken

12 gekke dingen die je altijd nerveus maken

12 Gekke dingen die je altijd nerveus maken Je kent het wel, je bent op pad en ineens ben je je super bewust van wat je aan het doen bent en hoe dit op anderen wel eens over zou kunnen komen. En uit het niets voel je de nerveuze gevoelens opborrelen. Het angstzweet...