google-site-verification=wmpV78XzfE6nDs60H52-aree-91tVRVAjymMrPy8miE

DIY: Kwastje voor aan je boekenlegger

20 06 2021

In de zomer worden er veel meer boeken gelezen dan in de rest van het jaar. En dat is ook niet zo gek want niets is fijner dan op een zomerse dag onderuit te zakken met een heerlijk boek. Omdat je je boek meestal niet in één ruk uitleest kun je nu een set van 3 echte Gekkiggeit boekenleggers downloaden, helemaal gratis en voor niets!


En om je boekenlegger nog wat extra op te leuken, kun je er een kwastje aan doen. Hieronder lees en zie je hoe je stap voor stap een kwastje voor aan je boekenlegger kunt maken. 

Wat heb je nodig : 
  • Een bolletje wol of katoen
  • Een schaar
  • Boekenleggers
  • Een stukje karton (optioneel)
blog-gekkiggeit-diy-kwastje-voor-aan-je-boekenlegger-materialen
Stap 1 : 

Kies een bolletje wol uit in de kleur van jouw keuze. Bij bijvoorbeeld de Zeeman en Wibra hebben ze veel keus uit leuke kleuren wol. Ook bij de hobbywinkel hebben ze vaak een ruime keus in verschillende soorten wol. Je kunt ook gaan voor een bolletje katoen. In dit geval zal je kwastje er wat dunner uitzien.


Knip een sliertje van de wol af en leg deze apart. Dit heb je straks nodig om je kwastje mee vast te maken. 

Stap 2 : 

Neem het bolletje wol en begin hem om je vingers te draaien. Hoe meer vingers je gebruikt, hoe langer je kwastje wordt. Wil je een nog langer kwastje, dan kun je ook een stukje karton gebruiken van de lengte die jij wilt en dan draai je daar de wol omheen. Hoe dik het kwastje wordt hangt af van hoe vaak je hem om je vingers heen wikkelt. Je kunt hem dus zo dik of dun maken als je zelf wilt. 

Stap 3 : 

Als je de dikte goed genoeg vindt knip je de wol af en pak je het stukje draad wat je aan het begin apart hebt gelegd en deze doe je onder het draad op je vingers door. Zorg er dan voor dat het draadje helemaal bovenaan bij je wijsvinger terecht komt (zie filmpje). 

Dan kun je voorzichtig het draad van je vingers af halen en een knoopje maken aan de bovenkant, zodat je kwastje stevig blijft zitten en niet uit elkaar valt. Dit is even een lastige stap en zoals je op het filmpje kunt zien gaat dat bij mij ook heeeel soepel haha. Als je de draad goed vast hebt geknoopt kun je de wol aan de onderkant doorknippen, zodat je allemaal losse sliertjes krijgt. 

Stap 4 : 

Knip nog een klein stukje draad van het bolletje wol af en knoop deze net een klein stukje van de bovenkant om je kwastje heen, zodat je een bolling aan de bovenkant krijgt. Knoop dit stevig vast en knip hierna de uiteinden van de draadjes af zodat er geen sliertjes meer uitsteken. 

In de video hieronder kun je precies zien hoe je het kwastje kunt maken:

En hoppatee je kwastje is nu klaar! Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is de gratis boekenleggers te downloaden en uit te printen. Tip: doe dit op wat steviger papier zodat hij niet te erg gaat kreukelen tijdens het gebruik. Knip de boekenlegger van jouw keus uit en maak er een gaatje in met een schaar of perforator en doe het kwastje erdoorheen.

Kom maar door met die stapel boeken en laat het grote ontspannen beginnen! 

Je download de boekenleggers hier

Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd naar het eindresultaat van jouw kwastje. En ook naar alle boeken die je gaat lezen met de boekenleggers 🙂 Deel het op Instagram met #gerritleest en dan kom ik je post tegen!

Zin in wat extra gezelligheid aan de muur? Kijk dan eens bij de collectie posters:

Dit vind je ook leuk!

10 dingen die je kunt doen als het regent

10 dingen die je kunt doen als het regent

De koude, gure en grijze maanden zijn weer aangebroken. Dus ook weer de dagen waarop de regen maar niet op lijkt te houden. En wat moet je nou op zo’n eindeloze regenachtige middag? Ja, je kunt natuurlijk op de bank een beetje Netflixen en daar is ook helemaal...

DIY: mummie waxinehouder

DIY: mummie waxinehouder

Halloween staat voor de deur en dat is bij uitstek de feestdag om heel je huis te versieren met de meest gekke en spookachtige items. Zeker bij Halloween kun je helemaal los gaan als het gaat om de feest decoraties! Maar mocht je nou niet teveel geld uit...

Maak je huis Halloween proof in 5 stappen

Maak je huis Halloween proof in 5 stappen

Halloween komt er weer aan en dat betekent dat je helemaal los kunt gaan met alle versieringen! In deze blog vertel ik je hoe je op een gemakkelijke manier je huis Halloween proof maakt Halloween is echt mijn all time favoriete feest en dat terwijl ik eigenlijk...

Bestsellers