google-site-verification=wmpV78XzfE6nDs60H52-aree-91tVRVAjymMrPy8miE

DIY: mummie waxinehouder

5 10 2021

Halloween staat voor de deur en dat is bij uitstek de feestdag om heel je huis te versieren met de meest gekke en spookachtige items. Zeker bij Halloween kun je helemaal los gaan als het gaat om de feest decoraties! Maar mocht je nou niet teveel geld uit willen geven aan al die versieringen, dan kun je deze mummie waxinehouder helemaal zelf maken. En het is ook nog eens super simpel!

Wat heb je nodig? 
  • Begin maar vast met het leeglepelen van potjes witte bonen in tomatensaus, want je hebt glazen potjes nodig (verschillende formaten is het leukste) 
  • Verband
  • Plakoogjes
  • Plakband
  • Een schaar
  • Eventueel wat lijm

benodigdheden-om-zelf-een-mummie-waxinehouder-te-maken

Stap 1

Pak het rolletje verband en plak een stukje plakband op het uiteinde. Dit kun je vervolgens op het glazen potje plakken, zodat je een houvast hebt om een begin te maken met het wikkelen van het verband. Draai nu het verband om het potje heen. Je kunt dit net zo dik of dun maken als je zelf leuk vindt. Het is wel het leukste om de laagjes verband kris kras over elkaar te laten lopen, zodat je een echt mummie effect krijgt. Als je het genoeg vindt, kun je het andere uiteinde van het verband aan de achterkant tussen het verband wegstoppen, of vastzetten met wat tape of lijm.  

Stap 2  

Neem wiebeloogjes in verschillende formaten (deze kun je bijvoorbeeld vinden bij Pipoos of HEMA). Sommige merken oogjes hebben een plaklaagje op de achterkant, dus die kun je er zo op plakken, maar sommige oogjes moet je even een drupje lijm achter doen. Plak zoveel oogjes als je leuk vindt op het verband om je mummie tot leven te wekken. Er zijn ook oogjes verkrijgbaar in verschillende kleurtjes voor een extra vrolijk effect!

het-maken-van-een-mummie-waxinehouder-voor-halloween
Stap 3 

Neem een waxinelichtje en zet deze in het potje. Steek hem aan en voilà je hebt een mummie waxinehouder. Hoe leuk en simpel is dat?! Het allerleukste is om een aantal mummies te maken in verschillende groottes.
Zeker op de avond van Halloween zelf krijg je een heel leuk effect door er veel bij elkaar te zetten!

Nog niet uit geknutseld? Probeer dan ook deze toffe spookjesslinger:

(klik op de foto om naar de beschrijving te gaan)
diy-spookjesslinger-voor-halloween

Dit vind je ook leuk!

10 dingen die je kunt doen als het regent

10 dingen die je kunt doen als het regent

De koude, gure en grijze maanden zijn weer aangebroken. Dus ook weer de dagen waarop de regen maar niet op lijkt te houden. En wat moet je nou op zo’n eindeloze regenachtige middag? Ja, je kunt natuurlijk op de bank een beetje Netflixen en daar is ook helemaal...

Maak je huis Halloween proof in 5 stappen

Maak je huis Halloween proof in 5 stappen

Halloween komt er weer aan en dat betekent dat je helemaal los kunt gaan met alle versieringen! In deze blog vertel ik je hoe je op een gemakkelijke manier je huis Halloween proof maakt Halloween is echt mijn all time favoriete feest en dat terwijl ik eigenlijk...

Hoe kan ik mijn tegel neerzetten of ophangen?

Hoe kan ik mijn tegel neerzetten of ophangen?

Hoe kan ik mijn tegel neerzetten of ophangen? Dit wordt best vaak aan me gevraagd en dat snap ik ook wel, want over het algemeen gebruiken we tegels alleen om de wc, badkamer of keuken mee te betegelen. Maar je kunt een tegel ook heel goed gebruiken als...

Bestsellers