DIY: mummie waxinehouder

5 10 2021

Halloween staat voor de deur en dat is bij uitstek de feestdag om heel je huis te versieren met de meest gekke en spookachtige items. Zeker bij Halloween kun je helemaal los gaan als het gaat om de feest decoraties! Maar mocht je nou niet teveel geld uit willen geven aan al die versieringen, dan kun je deze mummie waxinehouder helemaal zelf maken. En het is ook nog eens super simpel!

Wat heb je nodig? 
  • Begin maar vast met het leeglepelen van potjes witte bonen in tomatensaus, want je hebt glazen potjes nodig (verschillende formaten is het leukste) 
  • Verband
  • Plakoogjes
  • Plakband
  • Een schaar
  • Eventueel wat lijm

benodigdheden-om-zelf-een-mummie-waxinehouder-te-maken

Stap 1

Pak het rolletje verband en plak een stukje plakband op het uiteinde. Dit kun je vervolgens op het glazen potje plakken, zodat je een houvast hebt om een begin te maken met het wikkelen van het verband. Draai nu het verband om het potje heen. Je kunt dit net zo dik of dun maken als je zelf leuk vindt. Het is wel het leukste om de laagjes verband kris kras over elkaar te laten lopen, zodat je een echt mummie effect krijgt. Als je het genoeg vindt, kun je het andere uiteinde van het verband aan de achterkant tussen het verband wegstoppen, of vastzetten met wat tape of lijm.  

Stap 2  

Neem wiebeloogjes in verschillende formaten (deze kun je bijvoorbeeld vinden bij Pipoos of HEMA). Sommige merken oogjes hebben een plaklaagje op de achterkant, dus die kun je er zo op plakken, maar sommige oogjes moet je even een drupje lijm achter doen. Plak zoveel oogjes als je leuk vindt op het verband om je mummie tot leven te wekken. Er zijn ook oogjes verkrijgbaar in verschillende kleurtjes voor een extra vrolijk effect!

het-maken-van-een-mummie-waxinehouder-voor-halloween
Stap 3 

Neem een waxinelichtje en zet deze in het potje. Steek hem aan en voilΓ  je hebt een mummie waxinehouder. Hoe leuk en simpel is dat?! Het allerleukste is om een aantal mummies te maken in verschillende groottes.
Zeker op de avond van Halloween zelf krijg je een heel leuk effect door er veel bij elkaar te zetten!

Nog niet uit geknutseld? Probeer dan ook deze toffe spookjesslinger:

(klik op de foto om naar de beschrijving te gaan)
diy-spookjesslinger-voor-halloween

Dit vind je ook leuk!

5 kleine dingen die je kunt doen voor meer positiviteit in je leven

5 kleine dingen die je kunt doen voor meer positiviteit in je leven

In een wereld waarin het erop lijkt dat dingen er alleen toe doen als je een extreme mening hebt en waarin negativiteit vaak overheerst kun je soms het gevoel hebben dat er weinig positiefs meer te beleven valt. En dat terwijl het juist voor je fysieke en mentale...

5 tips voor een onvergetelijke Valentijn

5 tips voor een onvergetelijke Valentijn

Die ellendige januari maand zijn we doorgekomen en dat kan maar één dingen betekenen: Valentijnsdag staat voor de deur! En hoewel we allemaal roepen dat die heisa voor ons niet hoeft en dat het alleen maar commercieel gedoe is, zijn we toch gepikeerd als onze partner...

Pizza is de oplossing voor elk probleem

Pizza is de oplossing voor elk probleem

Er zijn van die dagen dat alles maar dan ook echt alles tegen zit. Je bent door de wekker heen geslapen, je fiets heeft een lekke band en tot overmaat van ramp heb je alle afleveringen van Bridgerton al gekeken en ben je nu in een diep zwart gat gevallen. Bedenk je...

Bestsellers