DIY: mummie waxinehouder

5 10 2021

Halloween staat voor de deur en dat is bij uitstek de feestdag om heel je huis te versieren met de meest gekke en spookachtige items. Zeker bij Halloween kun je helemaal los gaan als het gaat om de feest decoraties! Maar mocht je nou niet teveel geld uit willen geven aan al die versieringen, dan kun je deze mummie waxinehouder helemaal zelf maken. En het is ook nog eens super simpel!

Wat heb je nodig? 
  • Begin maar vast met het leeglepelen van potjes witte bonen in tomatensaus, want je hebt glazen potjes nodig (verschillende formaten is het leukste) 
  • Verband
  • Plakoogjes
  • Plakband
  • Een schaar
  • Eventueel wat lijm

benodigdheden-om-zelf-een-mummie-waxinehouder-te-maken

Stap 1

Pak het rolletje verband en plak een stukje plakband op het uiteinde. Dit kun je vervolgens op het glazen potje plakken, zodat je een houvast hebt om een begin te maken met het wikkelen van het verband. Draai nu het verband om het potje heen. Je kunt dit net zo dik of dun maken als je zelf leuk vindt. Het is wel het leukste om de laagjes verband kris kras over elkaar te laten lopen, zodat je een echt mummie effect krijgt. Als je het genoeg vindt, kun je het andere uiteinde van het verband aan de achterkant tussen het verband wegstoppen, of vastzetten met wat tape of lijm.  

Stap 2  

Neem wiebeloogjes in verschillende formaten (deze kun je bijvoorbeeld vinden bij Pipoos of HEMA). Sommige merken oogjes hebben een plaklaagje op de achterkant, dus die kun je er zo op plakken, maar sommige oogjes moet je even een drupje lijm achter doen. Plak zoveel oogjes als je leuk vindt op het verband om je mummie tot leven te wekken. Er zijn ook oogjes verkrijgbaar in verschillende kleurtjes voor een extra vrolijk effect!

het-maken-van-een-mummie-waxinehouder-voor-halloween
Stap 3 

Neem een waxinelichtje en zet deze in het potje. Steek hem aan en voilà je hebt een mummie waxinehouder. Hoe leuk en simpel is dat?! Het allerleukste is om een aantal mummies te maken in verschillende groottes.
Zeker op de avond van Halloween zelf krijg je een heel leuk effect door er veel bij elkaar te zetten!

Nog niet uit geknutseld? Probeer dan ook deze toffe spookjesslinger:

(klik op de foto om naar de beschrijving te gaan)
diy-spookjesslinger-voor-halloween
Ontdek je bestemming

Hi, ik ben Rinske!

Het creatieve brein achter Gekkiggeit.

Met Gekkiggeit hoop ik wat vrolijkheid en positiviteit in je leven te kunnen brengen als het allemaal even tegenzit.

Volg me op insta

Dit vind je ook leuk!

3 tips voor een onvergetelijke Valentijn

3 tips voor een onvergetelijke Valentijn

Die ellendige januari maand zijn we bijna doorgekomen en dat kan maar één dingen betekenen: Valentijnsdag staat voor de deur! En hoewel we allemaal roepen dat die heisa voor ons niet hoeft en dat het alleen maar commercieel gedoe is, zijn we toch gepikeerd als onze...

De jaarhoroscoop waar je niets aan hebt

De jaarhoroscoop waar je niets aan hebt

Hoezeeee het nieuwe jaar is begonnen! En natuurlijk vraag je je af wat dit jaar je allemaal zal gaan brengen. Nou ik kan je gesruststellen (of misschien juist teleurstellen), ik heb geen idee. Maar ja omdat het lezen van horoscopen gewoon een heerlijke guilty pleasure...

Gratis printable: Gerrit viert Kerst

Gratis printable: Gerrit viert Kerst

Kerstmis komt steeds dichterbij en je kunt Gerrit nu aan je kerstgezelschap toevoegen! Hij heeft zijn beste en grappigste kerstoutfits uit de kast getrokken en is ready to party! Download de gratis printable en de kerst pret kan beginnen! Normaal viert Gerrit Kerst...

Bestsellers