google-site-verification=wmpV78XzfE6nDs60H52-aree-91tVRVAjymMrPy8miE

Hoe kan ik mijn tegel neerzetten of ophangen?

1 09 2021

Hoe kan ik mijn tegel neerzetten of ophangen? Dit wordt best vaak aan me gevraagd en dat snap ik ook wel, want over het algemeen gebruiken we tegels alleen om de wc, badkamer of keuken mee te betegelen. Maar je kunt een tegel ook heel goed gebruiken als woonaccessoire! Hieronder laat ik je zien hoe je je tegel op verschillende manieren neer kunt zetten of op kunt hangen in je interieur.

Zet je tegel neer

Op een mini ezeltje:

Een leuke en creatieve manier om je tegel neer te zetten is om hem op een mini ezeltje te zetten. Het mini ezeltje is geschikt voor alle formaten tegels die in de shop van Gekkiggeit te krijgen zijn.


Op deze manier kun je je tegel goed neerzetten op een kast of een tafeltje en kun je hem ook makkelijk combineren met andere woonaccessoires. Dit geeft direct een heel speels effect.

Op een houten tegelstandaard:

Wil je het liever wat simpeler houden, dan kun je ook gaan voor de houten tegelstandaard. Deze tegelstandaard is ook geschikt voor alle formaten tegels uit de webshop, al zal een mini tegeltje hierop wat wegvallen en daarvoor zou ik hem dan ook niet aanraden.


Je tegel staat in deze houder een klein beetje achterover. Vind je dat niet mooi, dan kun je een stukje karton dubbelvouwen en dit erachter zetten zodat hij rechter op blijf staan.

Op een transparante tegelstandaard:

Wil je iets wat helemaal niet opvalt, dan is de transparante tegelstandaard de perfecte keuze. Door het minimalistische ontwerp valt hij niet op en is hij heel goed te combineren met andere woonaccessoires.


De transparante tegelstandaard wordt geleverd in twee delen die je makkelijk in elkaar kunt klikken. Vervolgens kun je de standaard op elke gewenste afstand schuiven. Dit gaat soms een klein beetje stroef.


Op deze standaard zou je ook een mooi bordje kunnen presenteren.

Hang je tegel op

Gebruik een metalen tegelhanger:

Wil je je tegel aan de muur ophangen? Dan is de metalen tegelhanger hier perfect voor!
De tegels van 10 x 10 cm, 15 x 15 cm en 10 x 20 cm die je in de shop kunt bestellen, kun je ophangen met de tegelhanger mini en de tegelhanger small. Bij de product omschrijvingen van de hangers kun je precies zien welke tegelhanger geschikt is voor jouw formaat tegel. De mini tegeltjes en de tegel van 7,5 x 15 cm kun je helaas niet ophangen met deze tegelhangers.


Klem je tegel tussen de hanger en je kunt hem heel gemakkelijk over een spijker of schroef heen hangen. De uiteinden hebben een kunststof laagje zodat je tegel niet beschadigd.

De metalen tegelhangers zijn heel handig als je je tegeltje af en toe om wilt wisselen, of wilt verplaatsen.

Bonustip: Deze metalen hangers zijn ook heel geschikt om wandbordjes mee op te hangen! Bij de product omschrijvingen van de verschillende hangers kun je precies zien voor welke maten bordjes ze geschikt zijn.

Gebruik montagetape:

Deze tape verkoop ik niet in de webshop, maar in elke bouwmarkt kun je het vinden. Zelf gebruik ik hiervoor het liefst de wat dikkere schuimvariant. Deze hecht goed op zowel de tegel als op de muur. Gewoon twee stukjes van het gewenste formaat afknippen, boven- en onderaan op de achterkant van je tegel plakken en you are good to go.

Ik heb hier zelf al jaren verschillende tegeltjes mee aan de muur hangen en tot nu toe zijn ze nog nooit naar beneden gevallen ๐Ÿ˜‰
Het nadeel van deze tape is wel dat je het niet zo makkelijk meer kunt verwijderen en het je muur (zeker als je behang hebt) zal beschadigen als je het eraf haalt. Maar als je nu al weet dat je je tegel niet meer gaat verplaatsen en je geen zichtbare haakjes wilt dan is dit een goede optie.

Hopelijk is het nu wat duidelijker geworden hoe je je tegel neer kunt zetten of op kunt hangen en heb ik je hiervoor wat verschillende ideeรซn kunnen geven!

Shop jouw favoriete houder hier:

Dit vind je ook leuk!

3 tips voor een zorgeloze kerst

3 tips voor een zorgeloze kerst

Jaaaa Kerstmis is eindelijk in zicht! Kerst is natuurlijk helemaal awesome, maar laten we eerlijk zijn, het is soms ook een heel gedoe. Ervoor zorgen dat alle cadeaus op tijd binnen zijn, bedenken wat je wilt gaan eten en dan ook nog de verplichte familie...

Inpak inspiratie voor kerst

Inpak inspiratie voor kerst

De Kerstdagen komen snel dichterbij en dan is er natuurlijk niets leukers dan een hele stapel gezellig ingepakte cadeautjes die onder de boom liggen. Stiekem leg ik wel eens lege ingepakte doosjes eronder, puur en alleen omdat ik het zo gezellig vind staan (niet...

10 dingen die je kunt doen als het regent

10 dingen die je kunt doen als het regent

De koude, gure en grijze maanden zijn weer aangebroken. Dus ook weer de dagen waarop de regen maar niet op lijkt te houden. En wat moet je nou op zoโ€™n eindeloze regenachtige middag? Ja, je kunt natuurlijk op de bank een beetje Netflixen en daar is ook helemaal...

Bestsellers