google-site-verification=wmpV78XzfE6nDs60H52-aree-91tVRVAjymMrPy8miE

Hoe kan ik mijn tegel neerzetten of ophangen?

1 09 2021

Hoe kan ik mijn tegel neerzetten of ophangen? Dit wordt best vaak aan me gevraagd en dat snap ik ook wel, want over het algemeen gebruiken we tegels alleen om de wc, badkamer of keuken mee te betegelen. Maar je kunt een tegel ook heel goed gebruiken als woonaccessoire! Hieronder laat ik je zien hoe je je tegel op verschillende manieren neer kunt zetten of op kunt hangen in je interieur.

Zet je tegel neer

Op een mini ezeltje:

Een leuke en creatieve manier om je tegel neer te zetten is om hem op een mini ezeltje te zetten. Het mini ezeltje is geschikt voor alle formaten tegels die in de shop van Gekkiggeit te krijgen zijn.


Op deze manier kun je je tegel goed neerzetten op een kast of een tafeltje en kun je hem ook makkelijk combineren met andere woonaccessoires. Dit geeft direct een heel speels effect.

Op een houten tegelstandaard:

Wil je het liever wat simpeler houden, dan kun je ook gaan voor de houten tegelstandaard. Deze tegelstandaard is ook geschikt voor alle formaten tegels uit de webshop, al zal een mini tegeltje hierop wat wegvallen en daarvoor zou ik hem dan ook niet aanraden.


Je tegel staat in deze houder een klein beetje achterover. Vind je dat niet mooi, dan kun je een stukje karton dubbelvouwen en dit erachter zetten zodat hij rechter op blijf staan.

Op een transparante tegelstandaard:

Wil je iets wat helemaal niet opvalt, dan is de transparante tegelstandaard de perfecte keuze. Door het minimalistische ontwerp valt hij niet op en is hij heel goed te combineren met andere woonaccessoires.


De transparante tegelstandaard wordt geleverd in twee delen die je makkelijk in elkaar kunt klikken. Vervolgens kun je de standaard op elke gewenste afstand schuiven. Dit gaat soms een klein beetje stroef.


Op deze standaard zou je ook een mooi bordje kunnen presenteren.

Hang je tegel op

Gebruik een metalen tegelhanger:

Wil je je tegel aan de muur ophangen? Dan is de metalen tegelhanger hier perfect voor!
De tegels van 10 x 10 cm, 15 x 15 cm en 10 x 20 cm die je in de shop kunt bestellen, kun je ophangen met de tegelhanger mini en de tegelhanger small. Bij de product omschrijvingen van de hangers kun je precies zien welke tegelhanger geschikt is voor jouw formaat tegel. De mini tegeltjes en de tegel van 7,5 x 15 cm kun je helaas niet ophangen met deze tegelhangers.


Klem je tegel tussen de hanger en je kunt hem heel gemakkelijk over een spijker of schroef heen hangen. De uiteinden hebben een kunststof laagje zodat je tegel niet beschadigd.

De metalen tegelhangers zijn heel handig als je je tegeltje af en toe om wilt wisselen, of wilt verplaatsen.

Bonustip: Deze metalen hangers zijn ook heel geschikt om wandbordjes mee op te hangen! Bij de product omschrijvingen van de verschillende hangers kun je precies zien voor welke maten bordjes ze geschikt zijn.

Gebruik montagetape:

Deze tape verkoop ik niet in de webshop, maar in elke bouwmarkt kun je het vinden. Zelf gebruik ik hiervoor het liefst de wat dikkere schuimvariant. Deze hecht goed op zowel de tegel als op de muur. Gewoon twee stukjes van het gewenste formaat afknippen, boven- en onderaan op de achterkant van je tegel plakken en you are good to go.

Ik heb hier zelf al jaren verschillende tegeltjes mee aan de muur hangen en tot nu toe zijn ze nog nooit naar beneden gevallen 😉
Het nadeel van deze tape is wel dat je het niet zo makkelijk meer kunt verwijderen en het je muur (zeker als je behang hebt) zal beschadigen als je het eraf haalt. Maar als je nu al weet dat je je tegel niet meer gaat verplaatsen en je geen zichtbare haakjes wilt dan is dit een goede optie.

Hopelijk is het nu wat duidelijker geworden hoe je je tegel neer kunt zetten of op kunt hangen en heb ik je hiervoor wat verschillende ideeën kunnen geven!

Shop jouw favoriete houder hier:

Dit vind je ook leuk!

De beste smoezen om overal onderuit te komen

Je kent het wel, je bent veel te laat van huis gegaan waardoor je niet meer op tijd op je werk komt. Of je hebt afgesproken om naar dat ene feestje te gaan, maar je hebt totaaaaal geen zin. Kun je jezelf dan nog een beetje fatsoenlijk uit deze situaties lullen? Het...

12 gekke dingen die je altijd nerveus maken

12 gekke dingen die je altijd nerveus maken

12 Gekke dingen die je altijd nerveus maken Je kent het wel, je bent op pad en ineens ben je je super bewust van wat je aan het doen bent en hoe dit op anderen wel eens over zou kunnen komen. En uit het niets voel je de nerveuze gevoelens opborrelen. Het angstzweet...

7 gekke dingen die je kunt doen op vakantie

7 gekke dingen die je kunt doen op vakantie

7 Gekke dingen die je kunt doen op vakantie De zomervakantie staat voor de deur en hoewel deze anders is dan we gewend zijn betekent het niet, dat we niet meer kunnen genieten! Je kunt je natuurlijk met een boek en een handdoekje neervlijen in de tuin of op het strand...